Nieuws 2019-10-02T19:15:44+00:00

Openingsavond 75 jaar herdenken Ede bij Cultura

In onze vorige nieuwsbrief nodigden we u uit voor onze openingsavond 75 jaar herdenken en vieren in Ede. Inmiddels hebben we een mooi en divers programma samengesteld en nodigen we u opnieuw uit! 

Laat u verrassen door de uiteenlopende activiteiten en evenementen die plaats gaan vinden in dit jubileumjaar. Wethouder kunst en cultuur Hester Veltman zal de avond om 19:30 uur openen in de Cultura Galerie.
  
PROGRAMMA
Na bezoek aan de expositie Syrian Elsewhere van de fotograaf Mohan Dehne, vervolgt het programma in de grote zaal van Cultura. Daar verzorgen verschillende instellingen een korte presentatie van hun bijdrage aan evenementen- en activiteitenkalender van de periode augustus 2019 tot mei 2020. Dat levert een erg gevarieerd aanbod op dat door Stadsdichter Larissa Verhoeff van een ‘rode draad’ zal worden voorzien.

We zullen anderen zien; Kröller-Müller Museum, Akoesticum, Cultura, PEK, Platform Militaire Historie Ede, maar ook verschillende amateur instellingen op gebied van zang en dans.
 
KALENDER 2019/2020
Daarnaast presenteren we een kalender van alle tot nu toe bekende evenementen en activiteiten die in de periode augustus 2019 tot mei 2020 plaatsvinden en die linken aan het project 75 jaar herdenken en vieren in Ede. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen en na te praten.
 
AANMELDEN
Deze avond is gratis toegankelijk voor deelnemers en publiek. Bent u erbij? Meld u dan aan door te mailen naar info@mkdo.nl.
 

Maatschappelijk Netwerk Ede: diversiteit

Bijeenkomst 19 september j.l. in Raadszaal Ede

Netwerkbijeenkomst van 19 september. Spreker Jos Artz neemt ons mee naar de kracht van diversiteit. In de samenleving, in wijken en in onze teams. Inmiddels hebben we al 71 aanmeldingen mogen ontvangen! De netwerkbijeenkomst vindt plaats in het Raadhuis, dus we gaan weer voor een volle Raadszaal. Wethouder Hoefsloot verzorgt de opening.

Informatiebijeenkomst dementie 21 juni 2019 Marokkaanse moskee

Samen voor Ede: van Samenwerkingsverband naar Stichtingsvorm.

Statuten Stichting Samen voor Ede ondertekening bij notaris

Democratie fabriek

Aan de Democratie fabriek hebben maand november 2010 bijna 1200 bezoekers mee­gedaan, meest jongeren van 10 – 12 jaar en flink wat ouders.

Bondgenoot tegen laaggeletterdheid

Diverse partijen zijn bij elkaar gekomen om een Bondgenootschap Geletterdheid Ede op te richten. De bondgenoten zullen hun best doen om  meer laaggeletterden te bereiken om voor hen een passend aanbod te maken. Het doel is natuurlijk om de laaggeletterdheid in Ede te verminderen. Mustafa Çelik heeft namens Samen voor Ede het bestuursakkoord getekend. Het bestuur van Samen voor Ede wil bekijken welke mogelijkheden zij heeft om laaggeletterden  in Ede te bereiken en ondersteunen. Suggesties zijn van harte welkom. 

Brug Naar Vertrouwen’

In het kader van het afstuderen voor de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) hebben , Matthias Zandvliet (24) en Peter Kalle (27), onderzocht op welke wijze het sociaal team uit de desbetreffende wijk de nulde lijn kan inzetten bij hulpvragen van niet-westerse hulpvragers. De niet-westerse hulpvragers waren binnen het onderzoek beperkt tot de Marokkaanse, Somalische en Turkse gemeenschap. 

Het onderzoek is in opdracht van de gemeente Ede voor het sociaal team Ede-Zuid & Bennekom uitgevoerd. De onderzoeksperiode liep van februari tot juni 2015.