Nieuws 2019-07-14T09:42:29+00:00

Informatiebijeenkomst dementie 21 juni 2019 Marokkaanse moskee

Samen voor Ede: van Samenwerkingsverband naar Stichtingsvorm.

Statuten Stichting Samen voor Ede ondertekening bij notaris

Op 12 juni jl is Samen voor Ede als Stichting bij de Kamer van Koophandel ingeschreven.
 

Democratie Fabriek

Aan de Democratiefabriek hebben afgelopen maand november bijna 1200 bezoekers mee­gedaan, meest jongeren van 10 – 12 jaar en flink wat ouders.

Bondgenoot tegen laaggeletterdheid

Op 3 december jl. zijn diverse partijen bij elkaar gekomen om een Bondgenootschap Geletterdheid Ede op te richten. De bondgenoten zullen hun best doen om  meer laaggeletterden te bereiken om voor hen een passend aanbod te maken. Het doel is natuurlijk om de laaggeletterdheid in Ede te verminderen. Mustafa Çelik heeft namens Samen voor Ede het bestuursakkoord getekend. Het bestuur van Samen voor Ede wil bekijken welke mogelijkheden zij heeft om laaggeletterden  in Ede te bereiken en ondersteunen. Suggesties zijn van harte welkom. 

‘Brug Naar Vertrouwen’

In het kader van het afstuderen voor de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) hebben wij, Matthias Zandvliet (24) en Peter Kalle (27), onderzocht op welke wijze het sociaal team uit de desbetreffende wijk de nuldelijn kan inzetten bij hulpvragen van niet-westerse hulpvragers. De niet-westerse hulpvragers waren binnen het onderzoek beperkt tot de Marokkaanse, Somalische en Turkse gemeenschap. 

Het onderzoek hebben we in opdracht van de gemeente Ede voor het sociaal team Ede-Zuid & Bennekom uitgevoerd. De onderzoeksperiode liep van februari tot juni 2015.