Anti racisme demonstratie Ede

//Anti racisme demonstratie Ede

Anti racisme demonstratie Ede

De Black Lives Matter Demonstratie op zaterdag 11 juli die van 12.00 tot 13.00 uur bij de Schaapskooi op de Ginkelse Heide in Ede is gehouden had een kleine opkomst.

De organisatie riep op tot deze demonstratie omdat “Gelijke kansen voor iedereen van groot belang is voor de toekomst van ons land en van Ede. Alleen samen kunnen we het probleem van racisme en discriminatie oplossen. Daarbij verwachten wij ook concrete maatregelen van onze volksvertegenwoordigers, ter bestrijding van discriminatie en racisme die ten goede komen en inclusief zijn voor onze gehele samenleving.”

Het was een vreedzame demonstratie door een handje vol demonstranten, dit tegen alle verwachtingen in. Er werd een podium geboden aan sprekers met verschillende achtergronden.

De politie was er ruim vertegenwoordigd, waarbij ook een aantal agenten te paard. Door inzet van politie, verkeersregelaars, handhavers van de gemeente Ede en en een drone van de politie was er voor de veiligheid veel aandacht. De redactie van Ede.nieuws.nl was aanwezig vanaf 12.00 uur tot 12.30 uur en heeft foto’s gemaakt: zie serie.

In verband met de verkeersveiligheid is er een snelheidsbeperkende maatregel ingesteld op de N224. Tussen 10.30 en 14.30 uur was de maximumsnelheid vastgesteld op 50 km/u.

Niet iedereen is blij met het feit dat de Airborne herdenking op de Ginkelse heide dit jaar niet doorgaat en de Black Lives Matter demonstratie op deze locatie daarentegen wel. Hierdoor wordt er online op Facebook veel onvrede geuit. Veel mensen vinden de demonstratie op die plek ongepast.

De gemeente Ede wijst erop dat het bij de Airborne herdenking gaat om een evenement en dat daar landelijke richtlijnen voor gelden. “Daar komen bovendien vele tienduizenden mensen op af, er moeten lang voor het evenement plaatsvindt allerlei vergunningen voor worden afgegeven”.

By | 2020-07-16T13:36:44+00:00 juli 16th, 2020|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment